Ο μόνος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον, είναι να μπορείς να το διαμορφώσεις

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ: Μεταρύθμιση κράτους και αυτοδιοίκησης

Η μεταρρύθμιση του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης, όπως επιχειρείται με το σχέδιο Καλλικράτης, είναι ενιαία και συνολική και αποτελεί κεντρικό πολιτικό ζήτημα της χώρας από την επιτυχία του οποίου θα εξαρτηθεί και το μέλλον της πατρίδας μας.
Η αυτοδιοίκηση, Περιφερειακή και Τοπική, οφείλει να συμβάλει, με υπευθυνότητα και διοικητική ικανότητα στην προώθηση των εθνικών στρατηγικών στόχων:
• Την αλλαγή του αναπτυξιακού προτύπου της χώρας στην κατεύθυνση της πράσινης ανάπτυξης.
• Την μεγαλύτερη δυνατή δημοκρατική νομιμοποίηση.
• Τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας και διαφάνειας.
• Τη μείωση της σπατάλης.
Στοιχεία καθοριστικά για την αντιμετώπιση των μεγάλων δυσκολιών και προκλήσεων της εποχής μας.

Με το πρόγραμμα Καλλικράτης επιχειρείται η διοικητική, οικονομική, πολιτική αλλά και ηθική επαναθεμελίωση της αυτοδιοίκησης και γι’ αυτό είναι επιβελημένη η στήριξή του με αποφασιστικότητα, πέρα από στενόκαρδες και ιδιοτελείς σκοπιμότητες.

H πόλη των Χανίων και οι περιαστικοί Δήμοι αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο. Τα Χανιά αναγνωρίζονται ως κέντρο διαπεριφερειακής-Μεσογειακής ακτινοβολίας και αυτό δεν αφορά μόνο το Δήμο αλλά και το σύνολο του πολεοδομικού συγκροτήματος των περιαστικών Δήμων. Ταυτόχρονα, η πόλη των Χανίων και η παραλιακή περιοχή δυτικά της αποτελούν το κέντρο της τουριστικής ανεπτυγμένης ζώνης του βόρειου άξονα του Νομού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου